Google Dinamički Oglasi

Dynamic Search Ads (DSA), odnosno dinamički oglasi na mreži za pretragu, dosta su slični tradicionalnim tekstualnim kampanjama. Njihova najveća razlika je u tome što ne postoji aktivno upravljanje ključnim rečima i oglasima, već se isključivo koristi sadržaj veb sajta. Google povezuje upite vaših potencijalnih korisnika sa proizvodima na veb sajtu i prikazuje dinamički generisane i prilagođene oglase. Ovakav tip kampanja se prikazuje u rezultatima pretrage Google-a, ali se teško može razlikovati od redovnih tekstualnih oglasa.

DSA se uspešno koriste u oglašavanju veb sajtova (ili kategorija veb sajtova) koji imaju veliki broj artikala, a u cilju da svaki od njih dobije svoj dinamički oglas. DSA automatskom personalizacijom oglasa omogućava korisnicima da na najlakši mogući način pronađu proizvode ili usluge koje traže.

DSA se takođe uspešno koristi u istraživanju tržišta kod novih veb sajtova čija branša zahteva „duže“ ključne reči. Ovaj tip kampanja omogućava Google-u da izvrši istraživanja ključnih reči koje se kasnije mogu koristiti u pokretanju Search kampanje.

Dinamički oglasi su posebno korisni za razvijanje i unapređivanje online prodavnica, tj. za unapređenje E-Commerce prodaje. Najveća njihova prednost jeste što su rezultati jako brzo vidljivi. U prvom mesecu se može očekivati čak do 10% veće prodaje, dok taj procenat vremenom sve više raste.

Pored toga što povećava šanse za prodaju vaših proizvoda, ovaj sistem je skroz transparentan i daje detaljan uvid u najprodavanije artikle, ostvarene prihode iz online prodaje, najtraženije proizvode, kao i prodaju artikala prema kanalima oglašavanja. Pomenute statistike su od presudnog značaja za dalje online poslovanje.

Kako bi se iskoristio pun potencijal ovakvog vida kampanje, neophodno je istu pravilno postaviti i redovno kontrolisati i optimizovati. Naše iskustvo na ovom polju maksimalno ubrzava taj proces.

Ako ste zainteresovani za oglašavanje putem dinamičkih oglasa kontaktirajte nas.

Cookies
Koristimo kukije kako bismo vam omogućili neometano i lako korišćenje sajta. Daljom upotrebom ovog veb sajta, pristajete na upotrebu kukija.

 Slažem se