Google Display oglašavanje

Google Display Network oglašavanje

Kako da se vaš baner prikaže pravim ljudima?

Korišćenje Google display mreže (GDN) omogućava vam da budete vidljivi relevantnim ljudima na veb sajtovima koje vi želite, a da pritom platite tek kada neko klikne na vaš baner.

GDN kao najrasprostranjenija svetska mreža za oglašavanje se pre svega koristi za prikazivanje slikovnih oglasa (banera), i to isključivo na veb sajtovima koje posećuju vaši potencijalni korisnici.

Pored slikovnih oglasa, na Display mreži se mogu prikazivati i tekstualni oglasi, oglasi na mobilnim uređajima i u mobilnim aplikacijama, kao i video oglasi.

Vašu GDN kampanju možete optimizovati različitim vidovima targetiranja. Da li su to teme sajtova, interesovanja korisnika ili dobro definisane ključne reči vezane za vaš proizvod – nije važno sve dok se to direktno odnosi na vaše poslovanje.

Oglašavanje na Display mreži donosi 3 glavna benefita:


  • Povećanje svesti o brendu kod potencijalnih kupaca (Branding kampanje)
  • Povećanje prodaje (promotivne i akcijske kampanje)
  • Povećavanje lojalnosti kod vase ciljne grupe i ponovno vraćanje korisnika na već posećen veb sajt (Remarketing)

Ova tri benefita postižemo tako što za svaki od njih koristimo oglas izrađen specijalno za tu namenu u kombinaciji sa pravim načinom targetiranja.

Za Branding kampanje uglavnom se koriste visoko kvalitetni Google Display oglasi koji ostavljaju jak utisak i na vizuelno lep način predstavljaju proizvod, uslugu, brend ili kompaniju. Ukoliko je, ipak, cilj povećanje prodaje – takvi oglasi onda uglavnom promovišu akcije, sniženja, kupone ili nagradne igre kako bi se privukla pažnja ljudi i oni uključili u aktuelnu promociju.

Google Display oglasi

Targetiranja GDN mreže u odnosu na levak online kupovine

Za povećanje lojalnosti ciljne grupe koristi se posebna metoda targetiranja – Remarketing. Remarketing funkcioniše tako što oglase prikazujete samo ljudima koji su već jednom posetili veb sajt (kupili proizvod, registrovali se za neku uslugu, bili na nekoj od stranica itd.) i želite da ih ponovo angažujete. Ovaj način pokazao se kao veoma efikasan. O Remarketingu možete čitati u posebnom članku na našem veb sajtu.

Pored usluge postavljanja i optimizacije Display kampanja, takođe nudimo i uslugu dizajna i izrade oglasa po želji klijenta. Uz samo idejno rešenje nudimmo klijentima I predloge koji su u skladu sa marketing strategijom nastupa u digitalnom okruženju.

Cookies
Koristimo kukije kako bismo vam omogućili neometano i lako korišćenje sajta. Daljom upotrebom ovog veb sajta, pristajete na upotrebu kukija.

 Slažem se