Zakup medijskog prostora na internetu

Online Media Buying

Zakup medijskog prostora na internetu, Online Media Buying, u porastu je duži niz godina i sve više postaje sastavni deo većine kampanja. Zakup medijskog prostora najčešće ima za cilj da poveća svest o brendu, posetu sajtu i poveća samu prodaju proizvoda.

Svaki klijent ima svoju ciljnu grupu i samim tim ima i potrebu da se oglašava na sajtovima koji su relevantni za njega. Cloud Media vam, u okviru Online Media Buying-a, pruža besplatnu uslugu media planiranja, tj. definisanja koji su to mediji i platforme idealne za oglašavanje prema datim kriterijumima (period trajanja kampanje, ciljna grupa, budžet kampanje, cilj kampanje, vrste oglasa itd.).

Listu najposećenijih srpskih sajtova možete videti na sajtu Gemius.com.

Mi preuzimamo i komunikaciju sa svim medijima vezanu za zakup oglasnog prostora, plaćanja, tehnička pitanja, i prosleđujemo vam samo relevantne informacije. Time istovremeno imate kako veliku uštedu u vremenu – tako i sigurnost da kampanja ide po planu i dogovoru (redovna kontrola i optimizacija).

Proces media planiranja

Naš cilj je da cena oglasnog prostora vas košta što manje, što uspevamo konkurentnom popustnom politikom. Popuste za zakup medijskog prostora na online medijima imaju pravo da ostvare svi klijenti bez obzira na učestalost i vrednost medijskog zakupa.

Pored Online Media Buying-a na medijima, takođe radimo i zakup medijskog prostora na domaćim PPC (Pay Per Click) platformama kao što su Httpool i Etarget, kao i zakup oglašavanja na Skype-u i Twitter-u. U cenu zakupa na PPC platformama podrazumevaju se i sve usluge postavke, optimizacije i izveštavanja rezultata kampanja.

Ako ste zainteresovani za neki vid medijskog zakupa možete nam poslati upit sa spiskom željenih sajtova/platformi ili opisom kampanje, a od nas ćete dobiti detaljan media plan sa svim informacijama, cenama i popustima.